Literarni natečaj – 3 nagrade in 3 priznanja naši šoli

Osnovna šola Vič je skupaj z Združenjem veteranov 90/91 mesta Ljubljane in bivših ljubljanskih občin razpisala že 13. literarni natečaj »Moja rodna domovina«  Pod svobodnim soncem. Namen in cilj nagradnega natečaja nakazuje že naslov: domovina, domoljubje, narodna zavest,  ponos…

Naša domovina praznuje letos 30 let in naslov letošnjega natečaja je več kot zgovoren: Pod svobodnim soncem. Učenci so v svojih literarnih delih razmišljali o  moči malega naroda, da je preživel burno zgodovino in obstal v tem delu Evrope, kako smo lahko ohranili svoj lepi materni jezik v stoletjih, ko so veliki sosednji osvajalski narodi druge neusmiljeno pokorili. Učenci so iskali podatke doma in v šoli, poslušali in brali spomine starejše generacije, kako hudo je bilo in se spraševali, kaj je bilo tisto veliko v nas samih že od nekdaj, da smo premagali vse ovire, da sedaj živimo res »pod svobodnim soncem«.

Z veseljem  sporočam, da so bili naši učenci zelo uspešni.

Prejeli so tri nagrade in tri priznanja.

Vsi literarni prispevki bodo (so) objavljeni v zborniku, ki je del nagrade oz. priznanja.

Nagrado za literarne prispevke so dobili:

  • Černe Tinkara – 7. b
  • Kušnjerek Lara– 7. a
  • Mezinec Tobias – 7. A

Priznanja za literarne prispevke so dobili:

  • Marušič Zoja – 7. A
  • Stegovec Manca – 7. B
  • Svetlić Alyssa – 6. b

Iskrene čestitke v upanju, da bodo nagrade in priznanja spodbudile  v vas željo po sodelovanju  na literarnih natečajih tudi v bodoče.

Mentorica:

Marta Petrović

 
 
 

Deli 
 
 
 
Dostopnost