Select Page

Drage učenke in učenci !

Z zelo jasnimi obrisi je na vidiku novo šolsko leto. S sabo nam nosi veliko nejasnosti, presenečenj in izzivov. Če bi za prispodobo dogajanja na naši šoli v teh dnevih uporabila izrek francoskega slikarja Paula Cezanna, da živimo v mavrici kaosa, ja ta izrek čisto pravi.

Veliko se dogaja v naši šoli in tudi izven nje. Na podružnicah so strokovne delavke že pripravile vse potrebno za začetek novega šolskega leta in na šolskih dvoriščih, hodnikih in v učilnicah manjka le še vaša radoživost in mladostna neugnanost. 

Posebej pa je veliko dogajanja na matični šoli. Tudi tu, v delovnem nemiru v pripravah na novo šolsko leto, čakamo predvsem vas – učenke in učence.

Sicer pa, nadaljujejo se gradbena dela. Kmalu bo iz globine tal začela rasti nova športna dvorana. Gradnja krepko posega v okolje matične šole, vrtca in tudi v delo vseh nas. Kakorkoli, s pogledom usmerjenim v prihodnost, bo v tem letu vredno skupaj potrpeti, se prilagajati dogajanju in predvsem spoštovati usmeritve šole v zvezi s prometno varnostjo in ureditvijo prometa. S strpnostjo bomo zmogli.

Obenem ne smemo pozabiti, da virus Covid ni imel počitnic in da je ves čas zelo aktiven. V dnevih poletja smo ga le morebiti nekoliko lažje odmislili. Sonce ima svojo moč. Še naprej velja – in skupna želja vseh zaposlenih na šoli je, da se v novem šolskem letu vrata zaradi epidemije ne bi nikoli zaprla. Da bi se lahko vsak dan znova srečevali v prostorih šole in da bi se mirno učili in tkali prijateljstva.  Da bo temu tako, moramo k temu priložiti vsak »svoj lonček« odgovornega obnašanja.

In zapomnimo si – »mavrica« tega šolskega leta bo bolj barvita in pisana ob nasmejanih obrazih ter prijaznih besedah, ki si jih bomo namenjali. Skupaj se potrudimo, velja?

Veselim se vaših nasmehov in radoživosti, saj šola LE Z VAMI postane res prava šola.

  mag. Nikolaja Munih, prof.def.

 ravnateljica