Select Page

Knjiga je kot luč – prebereš jo,

da sveti v tebi.

(France Bevk)

V petek, 17. 9. 2021 na Dan zlate knjige, se je v 1. razredu na OŠ Miren tako kot vsako šolsko leto uradno pričela bralna značka. Učence je v razredu obiskala knjižničarka Elvira, kateri že dolga leta pripada ta čast, da na poseben način otvori začetek bralne značke. Gospa Elvira je ob prihodu v razred učencem najprej povedala nekaj osnovnih informacij o bralni znački, podala jim je tudi kratke napotke za izvedbo le-te in jih seznanila s tem, koliko knjig je potrebno prebrati če želimo ob koncu šolskega leta dobiti priznanje za opravljeno bralno značko.

Knjižničarka je tako kot vedno za učence pripravila tudi zanimivo zgodbo, s katero je še bolj popestrila učno uro. Ob njenem doživetem pripovedovanju zgodbe Lara gre v šolo, so učenci tiho in pozorno spremljali potek le-te. Društvo Bralna značka Slovenije je tudi v letošnjem šolskem letu učence obdarila s posebnim darilom, knjigo Ponikalnice, avtorja Miroslava Košute. V knjigi so zajete številne rimane uganke, s pomočjo katerih bodo učenci lahko krepili svoje možgančke in spoznavali čar rimanih besed.

Pri pouku smo okrasili tudi naslovno stran zvezka za bralno značko, v katerega bomo prilepili še priporočilni seznam knjig primernih za branje v 1. razredu. Učenci so sedaj ustrezno opremljeni in upam, da tudi motivirani za branje knjig in uspešno opravljanje bralne značke.  

Zapisala: Nejka Krpan