Select Page

“Otroci so odlični posnemovalci.

Dajte jim torej nekaj odličnega za posnemanje.”

(AVTOR NEZNAN)

Energično druženje s pisateljico in profesorico Matejo Gomboc, ki nam je predstavila poučne zgodbe iz knjige Matic in Meta za ohranitev planeta. Resnično EKO frajersko druženje!

Učenci 5.razreda so se ob mednarodnem dnevu učiteljev  ter v sklopu Unesco projekta Učenec poučuje  poskusili v vlogi učiteljev in mlajše učence naučili zapeti in zaplesati pesem Slovenija.

Odlično jim je šlo!

Učenci 3.razreda so si ogledali gozd Panovec in ugotovili, da je gozd najlepši v jesenskem času.

Kitarist in lutnjar Bor Zuljan nam je na zanimiv način predstavil njegove strunske inštrumente in odgovoril na res veliko število naših vprašanj. Za zaključek pa nas je spremljal ob petju naše “himne” Biljenska vas.

Zgodovinarka Nataša Nemec nas je popeljala na sprehod po zaselkih domačega kraja Bilje. Izvedeli smo marsikaj zanimivega vse od rimskih časov do novejših dni. Pa o skritem zakladu, vojakih, uršulinkah, grofih in vilah! Zgodovina Bilj je res pisana!

Domačinka Karla Žniderčič je izpeljala res poučno uro o zeliščih. Po uvodnem pogovoru v zeliščnem vrtu nam je v učilnici pripravila pravcato delavnico polno barv, vonjav in okusov. Še jo bomo povabilli!

Gospa Ana Jug nam je predstavila Društvo  Muca CUPatarica, Center uporabnih predmetov, ki zbira uporabne predmete, da jim podaljša življenjsko dobo in prepreči, da bi prehitro ali sploh končali na odlagališču. Namenjen je menjavi, prenovi, obnovi, popravilu in pripravi še uporabnih izdelkov za vnovično uporabo tako imenovano ponovno uporabo.

Učenci 5.razreda so iz več kot 100 odpadnih plastenk izdelali lovilce vetra. Dobili pa so veliko novih idej, kaj vse se lahko uporabnega naredi iz odpadne plastike.