Select Page

Tudi letošnji teden otroka je bil za naše šolarje poseben teden.

V ponedeljek smo se posvetili temi o invalidih. Raziskovali smo, kako se invalidi kulturno udejstvujejo, na kakšen način vrtnarijo in kaj vse še počnejo.

Pri tem smo sodelovali v natečaju Pedagoška akcija, pri katerem je nastalo veliko lepih izdelkov izpod rok naših šolarjev.

Torek je bil posvečen naši najboljši prijateljici – igri. V dopoldanskem času je eno šolsko uro v vseh razredih potekala igralna urica. Učenci so bili nad njo več kot navdušeni.

V sredo nam je vreme malo “ponagajalo” in nam prestavilo jesenki kros, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali. Razveselili pa smo se KNJIŽNE VREČKE PRESENEČENJA, ki nas je čakala v knjižnici. Učenci so bili nad njo tako navdušeni, da so kmalu vse pošle.

Četrtek smo namenili varnosti v prometu. Pogovorili smo se o tem, kako se moramo obnašati kot pešci, potniki v avtomobilu in na šolskem avtobusu. Včasih pa za nesreče v prometu nismo krivi sami. K temu večkrat privede tudi alkohol. Ker želimo biti varni, smo se priključili akciji “Otroci za varnost v prometu”, ki jo organizira NIJZ. Izdelali smo obešanke, ki opozarjajo voznike, naj s svojim odgovornim ravnanjem v prometu pazijo na nas. Obešanke bodo policisti tekom meseca novembra razdelili voznikom.

Teden otroka smo zaključili v petek. Zaradi slabega vremena smo Skrivnostni gozd želja izpeljali kar v prostorih šole. Ob prijetni umirjeni glasbi smo sledili pravljični meditaciji, ki nas je vodila po smaragdnem gozdu. Svoj strah, žalost, skrbi smo lahko zaupali pravljičnim junakom, ki smo jih tam srečali.

Za konec pa nas je čakala škatla presenečenja. S pisanimi baloni in mavričnimi milnimi mehurčki smo razigrano uživali dan!

Zapisala: Lucija Colja