Select Page

V petek, 19. 11. 2021, smo tako kot vse šole v Sloveniji tudi učenci 1. razreda OŠ Miren obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. Prvo šolsko uro smo namenili pogovoru o pomenu zdravega prehranjevanja in spoznavanju ter ozaveščanju nas samih, zakaj je pomembno podpiranje doma pridelane hrane. Preverjali smo tudi svoje znanje o tem, kdo nam daje med, mleko, kako nastane kruh in kje rastejo jabolka.

Tako kot vsa leta do sedaj smo tudi letos svoje želodčke razveselili z zdravim zajtrkom, ki smo ga z veseljem pojedli čisto vsi. Spoznali smo, da je hrana, ki smo jo prejeli čisto zares domača, saj smo na embalaži medu prebrali, da prihaja iz skoraj sosednjega kraja, iz Renč.

Med samim zajtrkom smo si ogledali tudi nekaj zanimivih videoposnetkov, preko katerih smo podrobneje spoznali, od kje in na kakšen način dobimo med, mleko, maslo, kruh in jabolka. Učenci so tako spoznali, da so se v začetku učne ure zmotili, saj so menili, da maslo nastane iz mleka, kar pa ne drži.

Ker so čebele zares krasna in delovna bitja, brez katerih medu človek sploh nebi poznal, smo se odločili, da se pri uri likovnega pouka spremenimo v prave male slikarje. Tako smo naslikali čudovite in pisane čebelnjake z namenom, da nam bodo čebelice še dolga leta pomagale pri pridobivanju in izdelavi medu.

    Zapisala: Nejka Krpan