Select Page

Spoštovani!

Imate predal, poln starih telefonov in ne veste, kaj bi z njimi?

Na OŠ Miren smo se pridružili akciji zbiranja odpadnih mobilnih telefonov in odsluženih elektronskih naprav. Sodelovali bomo v akciji #FONIRAJ, ki ga organizira podjetje Blok d.o.o., ki je specializirano za reciklažo odpadne elektronske opreme.

Cilj akcije je spodbuditi premislek k bolj trajnostnemu ravnanju z odpadki in hkrati razširiti zavedanje o pomenu reciklaže odpadne električne in elektronske opreme. Reciklažni postopek telefonov se začne z odstranitvijo baterije, ki predstavlja nevarni odpadek in nadaljuje z mehansko predelavo. Telefoni NE bodo namenjeni nadaljnji uporabi. Podjetje sprejema tudi poškodovane telefone.

Vabimo vas, da na šolo prinesete stare telefone, tablice, računalnike, tiskalnike ter ostale elektronske naprave. Učenci telefone in tablice ter ostale manjše naprave prinašajo tekom celotnega tedna v zbornico (na matični šoli v zbornico predmetne stopnje). Ostali občani vse naprave prinesete na OŠ Miren v času, ko se bodo zbirale večje naprave kot so računalniki in tiskalniki, to je vsak petek med 12.20 in 13.05. Za vsak kilogram zbranih telefonov bo podjetje nakazalo 2 € v naš Šolski sklad.

Hvala vsem, ki boste v akciji sodelovali in obenem prispevali k zmanjševanju onesnaženosti ter s tem podprli tudi naš šolski sklad!

Kolektiv OŠ Miren