Select Page

V okviru projekta eTwinning: Easter cards and traditions smo z učenci 7. r.  izdelovali velikonočne voščilnice za sovrstnike iz Poljske. Učenci so voščilnice okrasili, nato pa vanje zapisali nekaj o naših navadah ob tem prazniku. Voščilnice smo skupaj z čokoladnimi zajčki odposlali na Poljsko, od koder smo tudi mi dobili veliko voščilnic in njihove tradicionalne čokoladice. Obenem so prejeli tudi voščilnice iz Češke, s katero so sodelovali že v projektu ob evropskem dnevu jezikov.

Učenci so pripravili razstavo prejetih voščilnic ter o načinu praznovanja pri nas nekaj utrinkov zapisali tudi na Padlet zid.

V tednu med 11. in 15. aprilom je pri urah angleščine potekal tudi Easter kindness week (Velikonočni teden prijaznosti). Učenci so lahko vsak dan naredili nekaj prijaznega za druge (nekomu pomagali, ga nasmejali, zapisali prijazno sporočilce, zapisali zakaj so hvaležni ipd.). V petek, med glavnim odmorom, pa smo na šolskem dvorišču izvedli lov za čokoladnimi jajčki, ki ga moramo, po besedah učencev, vsekakor ponoviti tudi naslednje leto. 😊

Zapisala: Tadeja Štokelj z učenci 7. r.

Oglasno desko uredila: Anamarija Velušček Zorzut z učenci 7. r.

PISANJE  NAŠIH  VOŠČILNIC:

PREBIRANJE   PREJETIH   VOŠČILNIC  iz Poljske in Češke:

TEDEN  PRIJAZNOSTI:

PADLET ZID:

RAZSTAVA   NA   OGLASNI   DESKI:

Zapisala: Tadeja Štokelj