Select Page

Dragi učenci, sodelavke in sodelavci, spoštovani starši !

Najavlja in začenja se novo šolsko leto. Za nami je v vseh pogledih resnično prevroče poletje. Narava nas opominja in kot kažejo kraški požar ter drugi težki dogodki v naravi povsod po svetu, ljudje nismo ravno najboljši učenci. Po požaru na Krasu, ki je popolnoma spremenil ta čudovit košček naše domovine, smo vsi lahko neizmerno srečni in veseli, da so domovi in ostale zgradbe ostali nepoškodovani in predvsem, da smo vsi živi in zdravi.

Novo šolsko leto nam prinaša mnogo novih izzivov in priložnosti za učenje, pa tudi za osebnostno rast. Obenem nam daje novih možnosti, da se dodatno izhajajoč iz »učne lekcije požara« med seboj še bolj povežemo, si pomagamo in po svojih najboljših močeh prispevamo k boljšemu jutri.

Da bo začetek šolskega leta čimbolj uspešen, vam v nadaljevanju posredujemo nekaj informaciji.

Avtor slik: Nikolaja Munih

                                                               

Na matični šoli bo šolski zvonec 1. septembra za vse učence, razen za prvošolce, zazvonil ob 7.50 pod šolsko lipo. Učenci poiščite svoje razrednike in se jim pridružite. Najprej bomo izvedli skupno kulturno uro. Tej bosta sledili dve razredni uri in za tem pouk do 12.15 (razredna stopnja) in 13.05. (Predmetna stopnja po urniku, ki bo objavljen na spletni strani šole v naslednjih dneh – zavihek URNIKI).

Učenci 2. in 3. razreda prinesite v šolo prazno šolsko torbo, mapo in peresnico. Učenci 4. in 5. razreda prinesite šolsko torbo s potrebščinami, brez delovnih zvezkov in likovnih pripomočkov, vsi ostali – 6. do 9. raz., pa poleg pripomočkov še zvezke po urniku.

Uporaba šolskih copat je obvezna, izjema so prvošolci.  

Vozni red za vse vozače je objavljen pod zavihkom UČENCI/ODHODI AVTOBUSA.

                                                                 Sprejem prvošolcev na matični šoli bo ob 10.00 v avli šole.

Na podružnicah v Biljah in Kostanjevici na Krasu bo šolski zvonec za vse učence, razen za prvošolce, zazvonil ob 8.00, pouk bo trajal do 12.25. 

                     Sprejem prvošolcev na PŠ v Biljah bo ob 9.30, na PŠ v Kostanjevici na Krasu pa ob 10.30.

Samo na prvi šolski dan jutranjega varstva ne bo. Po pouku učenci razredne stopnje, ki so prijavljeni v podaljšano bivanje, ostanejo v šoli. Predčasen odhod iz PB je dovoljen izključno na podlagi pisnega obvestila staršev.

Na prvi šolski dan bo malica pripravljena za vse učence, kosilo pa samo za naročene. Starši, prosimo vas za pravočasno prijavo otroka na obroke v aplikaciji Moja malica, ki vključuje tudi vsa navodila (zavihek PREHRANA). 

Prometno varnostni režim se v okolici matične šole NE spremeni. Glavni (nov) vhod v šolo ostaja do nadaljnjega zaprt zaradi gradbenih del.

Starše razredne stopnje vljudno prosimo, da v šolo preventivno ne vstopate. 

                                                                                                   Ravnateljica s strokovnim zborom