Select Page

V petek, 18. novembra 2022, so učenci 7. razreda imeli naravoslovni dan na temo DAN SLOVENSKE HRANE in TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK.

Program dela:

1. uro: zajtrk, priprava pogrinjka

2. – 3. uro: voden ogled Sadjarskega centra v Biljah

4. – 5 uro: skupinsko delo; reševanje delovnih listov – okušanje živil oz. jedi, hranilna in energetska vrednost živil + degustacija doma pripravljenih jedi

Zajtrk

Voden ogled Sadjarskega centra v Biljah
Skupinska slika z našim vodičem g. Davorom pred sadovnjakom kakija
Zaščita sadovnjakov; postavitev mrež proti toči, urejen sistem proti pozebi in namakalni sistem
Matična drevesa, sadovnjak češenj nastal leta 1983
Sadovnjak jablan
Skladiščenje jabolk pri temperaturi 5 stopinj C
Okusi različnih vrst jabolk …
Po vrnitvi v šolo je sledilo skupinsko delo; okušanje različnih vrst sadja in mlečnih izdelkov
Degustacija doma pripravljenih dobrot … to je naše domače«, kako okusno, kako diši … s tem smo dodali piko na i našemu dnevu dejavnosti

Zapisala: učiteljica Manica Božič