Select Page

Na Osnovni šoli Miren smo se tudi v tem šolskem letu odločili za sodelovanje na Mednarodnem literarnem, recitatorskem in likovnem natečaju »Ća u versin, riči in pinelu«, ki je letos potekal že osmič in ga razpisuje Osnovna šola Bijaći iz Kaštel Novega na Hrvaškem. Učenci sodelujočih šol iz Hrvaške, Italije, Srbije, Bolgarije, Poljske, Grčije, Severne Makedonije, Bosne in Hercegovine, Litve, Romunije, Kosova in Slovenije so upodabljali motive narave, ki nas obdaja.

Likovno delo učenke 4. razreda, Jasmine Batistič, z naslovom Moj kraj z reko Vipavo pod mentorstvom učiteljice Laure Čermelj, je strokovna komisija uvrstila v kategorijo pohvaljenih likovnih del. Prav tako je pohvalo prejela Tinkara Černe, učenka  9. razreda. Likovno delo Pogled na okoliška polja je ustvarjala pod mentorstvom učiteljice likovne umetnosti Urške Harej Čoha. Strokovna komisija je tudi njeno likovno delo uvrstila v kategorijo pohvaljenih likovnih del.

Učenkama Jasmini in Tinkari ter mentoricama Lauri Čermelj in Urški Harej Čoha čestitamo za lep uspeh na mednarodni ravni. Čestitkam se pridružuje tudi ravnateljica Osnovne šole Miren, Nikolaja Munih.

Zapis: Urška Harej Čoha, Laura Čermelj