Select Page

Na Osnovni šoli Lucijana Bratkoviča Bratuša Renče so v letošnjem šolskem letu organizirali likovni in literarni natečaj »Skupaj za Kras – dom vseh nas«. Omenjeni natečaj se je odvil z namenom, da bi otroke in učence okoliških šol in vrtcev spodbudili k razmišljanju in izražanju občutij o požaru, ki nas je ogrožal med preteklim poletjem na Krasu. Sodelujoči so izražali svoja doživetja ob dogodkih, ki so prizadeli in zaznamovali našo pokrajino in skupnost. Tudi učenci naše šole so pod vodstvom mentoric Melisse Bajt Vodopivec, Laure Čermelj in Urške Harej Čoha likovno ustvarjali na omenjeno temo.

Ob zaključku projekta je 4. maja 2023 v Bukovici potekala prireditev, ki so jo oblikovali učenci in učitelji Osnovne šole Lucijana Bratkoviča Bratuša Renče. Tam smo si lahko ogledali vsa nastala dela.

S svojimi likovnimi deli so na natečaju sodelovale tretješolke Kristina Krt, Monika Batistič in Neža Sterle, v četrtem razredu pa Rubina Putnik, Maša Peršolja in Jasmina Batistič. Iz 8. razreda so svoja likovna dela prispevali Ariana Martinič, Lan Marušič, Eva Zavadlav, Filip Žnidarčič, Rok Žnidarčič in Jure Bašelj.

Posebej je bilo iz razredne stopnje izpostavljeno in nagrajeno likovno delo učenke NEŽA STERLE iz 3. razreda, ki je ustvarjala z mentorico Melisso Bajt Vodopivec. Na predmetni stopnji pa so bili za svoje skupno ustvarjanje nagrajeni osmošolci NIKA VALENTINČIČ, DAVID ŠTANTA in EVA GRGIČ, ki so ustvarjali pod vodstvom mentorice Urške Harej Čoha.

Zapis in fotografije: Urška Harej Čoha in Melissa Bajt Vodopivec