Select Page

Na PŠ Bilje smo v ponedeljek, 29. 5. 2023, izvedli naravoslovni dan v sodelovanju z društvom Ko-rak. Dejavnosti so potekale pod vodstvom različnih strokovnjakov (dijakinje zdravstvene nege, kineziologinja, psihoterapevtka, predstavnice Nacionalnega inštituta za javno zdravje in gospa Laura Bonutti), ki sodelujejo z društvom.

Učenci so preko zanimivih delavnic na njim primeren način spoznavali načine zdravega življenja in se posledično naučili preventivnega ravnanja za preprečevanje rakavih obolenj.

Učenci so se igrali socialne igre, risali maskoto razreda, spoznali škodljivost alkohola, ločevali zdravo od nezdrave hrane, se informirali o škodljivosti izpostavljanja sončnim žarkom ter se naučili, kako se pred njimi obvarovati. Na deklaracijah izdelkov so odčitavali vsebnost sladkorja v živilih in iskali podatke o kaloričnih vrednostih le-teh. Na koncu smo si ogledali tudi oznake za nevarne snovi.

Kljub temu, da je bil naravoslovni dan namenjen četrtošolcem in petošolcem, so se določenih delavnic udeležili tudi učenci ostalih razredov.

Vsi smo zelo uživali in izvedeli veliko zanimivih informacij.

Zapisala: Petra Tavčar Kristan