Select Page

Poletne počitnice so po mnenju marsikoga hitro minile in napočil je čas, da se ponovno vrnemo v šolske klopi. Prav zaradi tega, so se v sredo 1. 9. tako kot vsako šolsko leto na šolskem dvorišču zbrali vsi učenci od 2. do 9. razreda ter njihovi učitelji. Jutro je bilo za vse nas čudovito, saj smo bili poleg lepega vremena priča tudi čudovitemu kulturnemu programu. Vse zbrane sta z lepimi, predvsem pa spodbudnimi željami za prihajajoče šolsko leto pozdravila in nagovorila tudi gospod župan Mauricij Humar in gospa ravnateljica Nikolaja Munih.  

Po zaključenem kulturnem programu so se učenci in njihovi učitelji podali v svoje učilnice in pričeli s šolskim delom. Učiteljice 1. razreda pa smo takrat pričele z okraševanjem sprejemnega prostora za bodoče prvošolčke. Ob 10.00 uri so mali nadobudneži skupaj s svojimi starši stopili skozi špalir, ki so ga za njih pripravili učenci razredne stopnje skupaj z razredničarkami. Sledil je krajši program, v katerem so nastopali učenci 3. razreda, ki so bodočim prvošolcem predstavili dva plesa in recitirali nekaj zanimivih pesmi. Najmlajše pripadnike naše šole in njihove starše, sta v začetku sprejema pozdravila gospod župan in gospa ravnateljica ter tudi njim zaželela vse dobro v za njih čisto prvem šolskem letu.

Celotno dogajanje je popestril tudi kuža Pazi, ki je pozorno spremljal prvošolce in jim ob uradnem sprejemu v šolsko skupnost podal svojo kosmato tačko.

Tudi letos smo prvošolcem pripravili pogostitev, tortico in sok ter jogurt Oki Doki, ki ga je podarila Mlekarna Celeia. Učenci so prejeli tudi praktična darilca, ki jih je za njih pripravil Eurospin. Mislim, da bo prvi šolski dan skupaj z vsemi presenečenji ostal učencem v lepem spominu, nam učiteljicam pa prav tako.


Zapisala: Nejka Krpan