Select Page

Office 365

Na šoli je na voljo dostop do Office 365, paketa spletnih storitev in programske opreme, ki vključuje elektronsko pošto, digitalno shrambo, orodja za zvočno in video komunikacijo, deljenje dokumentov in hkratno delo na njih. Vsa ta orodja so med seboj tesno povezana s tvojo šolsko e-identiteto (AAI). 

V času trajanja izobraževanja sta vam brezplačno na voljo dve različici:

Dostop do Office 365 (licenca A1)  – Gre za internetno različico Officea oz. “pisarno v oblaku”, torej lahko preko prijave na Microsoftovem šolskem računu dostopamo do mrežne različice Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka, OneNota, OneDriva, koledarja, stikov, ipd., si shranjujemo dokumente na Microsoftov strežnik (storitev OneDrive) ter jih odpremo in popravimo kjer koli (seveda je potrebna internetna povezava). Office 365 deluje tudi na pametnih telefonih in tablicah.

Polna programska zbirka Office ProPlus (licenca A3) – Vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access. Na voljo je omejenemu številu učencev. Na voljo imamo 386 licenc za učence. Razdeljene bodo po ključu,  kdor prej pride, prej melje. Office Pro Plus lahko namestite na do 5 naprav.

Primerjava paketov A1 in A3: Pritisnite na :”Primerjava

Učenci od 1. – 3. razreda, ki bi želeli izkoristiti to priložnost, za prijavne podatke pišite na: »irena.fili@os-miren.si«.

Dostop do Officea 365 je mogoč do konca šolanja na OŠ Miren.

Navodila za 1. prijavo za uporabo licence A1:

 1. Za aktiviranje Office 365 računa je potrebno prvič obvezno obiskati spletno stran Oblak 365: https://o365.arnes.si/ (glej sliko 1). Desno zgoraj kliknite na »prijava«.

Slika 1: Oblak 365

Vir: Spletna stran: »https://o365.arnes.si/«.

 1. Prijavite se s prijavnimi podatki AAI, ki ste jih dobili v šoli ((z istim uporabniškim imenom in geslom kot ga uporabljate za prijavo v spletne učilnice (izbrati je treba domačo organizacijo Miren (glej sliko 2))). Ob prijavi se kreira uporabniški račun.

Slika 2: Prijava z AAI identiteto

Vir: »Spletna stran: https://ds.aai.arnes.si/«.

 1. Nadaljnje delo v Office/-u 365
  Po prvi prijavi v Oblak 365 se lahko neposredno prijavljate na naslovu: https://login.microsoftonline.com (glej sliko 3) oz. če v iskalnik vpišete Office 365 in greste na vpis. Vpišete se z šolskim elektronskim naslovom ime.priimek@os-miren.si. Pozor, vpisujete se z domeno @os-miren.si in ne guest.arnes.si.

Slika 3: Vpis

Vir: Spletna stran: »https://login.microsoftonline.com«.

Navodila za 1. prijavo za uporabo licence A3:

 1. Za aktiviranje Office 365 računa je potrebno prvič obvezno obiskati spletno stran Oblak 365: https://o365.arnes.si/ (glej sliko 1). Desno zgoraj kliknite na »prijava«.

Slika 1: Oblak 365

Vir: Spletna stran: »https://o365.arnes.si/«.

 1. Prijavite se s prijavnimi podatki AAI, ki ste jih dobili v šoli ((z istim uporabniškim imenom in geslom kot ga uporabljate za prijavo v spletne učilnice (izbrati je treba domačo organizacijo Miren (glej sliko 2))). Ob prijavi se kreira uporabniški račun in samodejno se vam dodeli licenca A1.

Slika 2: Prijava z AAI identiteto

Vir: Spletna stran: »https://ds.aai.arnes.si/«.

 1. Izpolnite prijavnico in jo podpisano vrnite na naslov: irena.fili@os-miren.si.
 2. Po potrditvi prejema prijavnice (s prejemom prijavnice vam bomo licenco A1 spremenili v A3) se prijavite na naslovu: https://login.microsoftonline.com (glej sliko 3) oz. če v iskalnik vpišete Office 365 in greste na vpis. Vpišete se z šolskim elektronskim naslovom ime.priimek@os-miren.si. Pozor, vpisujete se z domeno @os-miren.si in ne @guest.arnes.si.

Slika 3: Vpis

Vir: Spletna stran: »https://login.microsoftonline.com«.

 1. Stran vas preusmeri na vpis z podatki AAI (glej 2. točko navodil).
 2. Namestite Office. Pritisnite na »Namestite Office« desno zgoraj (glej sliko 4).

Slika 4: Nameščanje Office 365

Vir: Spletna stran: »https://www.office.com«.

Na šoli ne nudimo podpore pri uporabi Oblak 365, Office 365 in drugih storitev, do katerih lahko učenci dostopajo z geslom AAI.
Za podrobnejše informacije se uporabi vgrajena pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.

Za vaša vprašanja glede vstopnik podatkov AAI, pišite na irena.fili@os-miren.si.