Select Page

V četrtek, 24. 9. 2021, smo na Podružnični šoli Bilje obeležili evropski šolski športni dan.  Že drugo leto zapored smo se pridružili številnim evropskim državam pri izpeljavi dogodka evropskega športnega dne, ob tem pa obeležili še državni praznik – dan slovenskega športa.

Kot pravi športniki smo učenci in učitelji Podružnične šole Bilje vnovič dokazali, da je šport zares pravi slovenski praznik in da lahko s ponosom spremenimo našo znano himno v »Kdor ne športa, ni Slovenc«. Preizkusili smo se v različnih športnih disciplinah – v hoji, teku, kolesarjenju, aerobiki, rolanju ter v vožnji s skiroji, kotalkami in rolkami.

Prav posebna zahvala gre sofinancerjem Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Fundaciji za šport ter Športni uniji Slovenije, ki so nam z donacijami in podporo omogočili izvedbo športnega dne.

Bili smo aktivni ves čas. Dinamično, pestro, zanimivo, prijetno, odlično. To so besede, s katerimi lahko na kratko in jedrnato opišemo današnji športni dan.

Utrujeni, vendar presrečni, polni športnega zanosa, smo dan zaključili veseli in zadovoljni, kar je še en dokaz k temu, kako šport pozitivno vpliva na nas in na vsa področja našega delovanja.

Šport je poseben dar, ki ga moramo vedno zabeležiti na vsak koledar.

Od malih nog se v hrib podimo in eden drugega na igrišču lovimo.

Vsi se kolesarjenja, plavanja, smučanja ali žoganja zelo veselimo, zato je na odraslih, da za rekreacijo otrok poskrbimo.

Rečemo, da šport je zdrav, kar je res!

Vendar še lepši je naš športni pozdrav:

VSI ZA ENEGA, EDEN ZA VSE. 

BILJENCI SMO EKIPA – TO SE VE ☺.

Zapisala Petra Tavčar Kristan