Select Page

ŠPORTNICA LETA SLOVENSKE GIMNASTIKE

Pred nekaj dnevi smo na OŠ Miren po naključju izvedeli, da je bila naša šestošolka LANA DOLINAR proglašena za športnico leta slovenske gimnastike. Slučajno jo je v šoli »zatožil« njen brat.

Lana, oba brata – Luka in Maj, oba tudi zelo uspešna športna gimnastičarja, so z mamo preskromni, da bi se kitili z izjemnim uspehom njihove Lane.

Gimnastična zveza Slovenije je Lani podelila kar dva odmevna naslova – prvo mesto za športnico leta 2021 iz športne akrobatike v mlajši kategoriji in prvo mesto za športnico leta 2021 iz športne gimnastike v absolutni kategoriji. Absolutna kategorija pomeni, da je bila Lana v športni akrobatiki najboljsa v vseh starostnih tekmovalnih kategorijah od mlajših do najstarejših tekmovalk v naši državi.

Lanina športna pot ima kljub njeni mladosti že bogato zgodovino. Lana sicer trenira v okviru Turističnega športnega društva Orehovlje, kjer je tudi doma in tekmuje za koprski ŠK Flip. Njeni trenerji so ga. Mateja Pirc, ki je tudi Lanina mama, g. Boris Pregelj iz Renč in ga. Anja Lozar iz Orehovelj. Seveda gredo mami največje zasluge, da so vsi trije otroci izjemno uspešni športni gimnastičarji.

Razredničarka ga. Manica Božič je z Laninimi sošolci učenki pripravila svečan sprejem s transparenti in torto. Ker je Lana potrebovala po izjemnih športnih naporih počitek in je ni bilo v šolo, se je razredna delegacija z razredničarko in ravnateljico odpeljala k Lani domov, da so ji čestitali in dogodku primerno, namesto na šolskem, na domačem pragu svečano izročili torto.

Vsi iz srca privoščimo Lani visoke naslove, vsej družini pa še veliko uspehov na športnih poteh.  

(nm)