Select Page

Ker je skrb za lastno zdravje in razvoj zelo pomembna, smo se odločili in v 1. razred povabili medicinsko sestro iz ZD Nova Gorica. Povabili smo jo z namenom, da nam na zanimiv način pove in predstavi karkoli o skrbi za naše zdravje.

Poleg medicinske sestre je na obisk prišel tudi prav poseben gost. Ali ste že kdaj spoznali škrata Brokolina? Če ga še niste, je to več kot očiten znak, da imate radi zelenjavo. Škrat Brokolino je prišel na obisk k prvošolcem z namenom, da jim pove zgodbo o Leni in Janu, ki nista marala zelenjave. Nekega dne ju je zaradi tega tudi obiskal. S svojo škratjo čarovnijo je otroka pripravil do tega, da nikoli več nista odklonila zelenjave, saj sta ugotovila, da je le-ta pomembna za njuno rast in zdrav razvoj.

Za prvošolce je škrat Brokolino pripravil prav poseben merilec otroških goriv. Učenci so si pri pouku izdelali merilec goriv, ki jim bo v pomoč pri vsakodnevnem pregledu tega, koliko zdrave hrane so čez dan zaužili.

Učenci so v sklopu naravoslovnega dne spoznali, kako dobri so v umivanju in tudi razkuževanju rok. Medicinska sestra je namreč s seboj prinesla čarobno škatlo, ki je učencem pod posebno lučko pokazala, kako dobri so v higieni rok. Učenci so bili nad poskusom izredno navdušeni, saj česa takšnega še niso videli in niti preizkusili.  

Ker je za zdrav razvoj našega telesa pomembna tudi pravilna drža telesa in ker v šoli večino časa presedimo, so se učenci preizkusili tudi v izvedbi vaj za sproščanje in raztezanje telesa. Opravili so tudi nekaj vaj za pravilno sedenje in pokončno držo.   

Naravoslovni dan smo zaključili v duhu novih spoznanj o tem, kako bomo v prihodnje sami še bolje poskrbeli za svoje zdravje ter rast in razvoj.

Zapisala: Nejka Krpan