Select Page

Spoštovani,

obveščam vas, da se bodo učenci 5. razredov, v četrtek, 23. 06. 2022, v naravnem parku  Rakov Škocjan, udeležili naravoslovnega dne Kras in kraški pojavi (Rakov Škocjan). Pod strokovnim vodstvom delavcev CŠOD Rak, bodo spoznavali površinske in podzemne kraške pojave, nato pa si bodo v muzeju Jezerski hram v Dolenjem jezeru, ogledali še maketo in multivizijo Cerkniškega jezera.

Zaradi nepredvidljivosti vremena naj bodo učenci primerno oblečeni (temperature so tu lahko občutno nižje) in obuti (visoki telovadni copati ali pohodniški čevlji z rebrastim podplatom). V manjšem nahrbtniku naj imajo s seboj rezervne nogavice (oblačila), pisalo, trdo podlago (mapa), baterijsko svetilko (obvezno), pokrivalo za zaščito pred soncem, zaščito pred klopi, dežnik (v primeru slabe vremenske napovedi). Šolsko malico (sendvič, sadež in voda) dobijo zjutraj v šoli. Ker bo dan dolg, poskrbite za še en sendvič in pijačo (negazirano, najbolje voda ali nesladkani čaj).

Odhod avtobusa je ob 8.00 iz Kostanjevice na Krasu, proti Mirnu in Biljam. Povratek, v obratnem vrstnem redu, je predviden med 16.30 in 17.00. Učence s Krasa bo razvozil avtobus. Stroške naravoslovnega dne (malica, vodenje, vstopnina in prevoz) boste poravnali po položnici.

Delo bo potekalo v 2 skupinah, ki se bodo delile v manjše delovne skupine s po 4 – 5 učenci. Učenci ta dan upoštevajo navodila in pravila strokovnega vodstva ter učiteljev spremljevalcev.

vodja naravoslovnega dne

Klarisa Terčon