Select Page

V četrtek zjutraj, 1. 9. 2022, smo se vsi delavci šole in učenci od 2. do 9. razreda zbrali v šolski avli in s himno vstopili v novo šolsko leto. Vse zbrane sta s spodbudnimi željami za prihajajoče šolsko leto pozdravila in nagovorila ravnateljica šole, ga. Nikolaja Munih in župan Občine Miren – Kostanjevica, g. Mauricij Humar. Kulturni program so pripravili tretješolci z učiteljico Lučano Petrovčič, povezovala ga je Sara Albreht, učenka 7. razreda, na harmoniko pa je zaigral Timotej Vončina iz 8. razreda. Toplo smo pozdravili šestošolce, ki so postali učenci predmetne stopnje in so prišli na matično šolo tudi iz obeh podružničnih šol.

SPREJEM PRVOŠOLCEV V MIRNU

Na matični šoli v Mirnu je letos 1. septembra šolski prag prestopilo 18 prvošolcev, ki so prišli v spremstvu staršev. Ob 10.00 uri so se zbrali na šolskem dvorišču, kjer sta jih sprejeli učiteljici Lučana Petrovčič in Monika Mozetič Rolih. Učenci razredne stopnje so jih v špalirju pozdravili s petjem in ploskanjem. Učiteljici sta najprej preverili, ali so v šolo res prišli pravi otroci. Bili so pravi, saj znajo odlično ploskati, skakati, plesati, risati in peti. Nagovorila sta jih tudi ravnateljica Osnovne šole Miren, ga. Nikolaja Munih in župan Občine Miren – Kostanjevica, g. Mavricij Humar. Prvošolci so dobili rumene rutke, da bodo bolj opazni in varni v prometu. Deklice so dobile še lutko Lili, dečki pa lutko Bineta, ki jim bosta pomagala pri učenju. Učiteljici sta vsakemu otroku čestitali in tako so tudi uradno postali učenci Osnovne šole Miren. Sledil je kulturni program, v katerem so jih tretješolci razveselili z igrico »Zrcalce«, deklamacijami, pesmicami, ljudskimi plesi in tudi z moderno plesno točko. Na šolski poti so jim zaželeli čim več veselih dogodivščin ter da bi se v njihovi sredini in v šolskih prostorih počutili prijetno. Nazadnje sta učiteljici prvošolce pospremili še v učilnico, kjer jih je čakalo sladko presenečenje, poleg tega pa še barvice, balon in manjše zeleno darilce.

Vsem prvošolcem in njihovim staršem želimo prijetno, izkustveno, ustvarjalno in uspešno devetletno učno pot. H. Schmidt je zapisal: »Kdor želi doseči oddaljeni cilj, mora narediti veliko malih korakov«. In prvi korak na devetletni poti učenosti so prvošolčki letos radovedno in pogumno že naredili. Srečno!

                                                                                       Zapisala: Lučana Petrovčič

Foto: L. Petrovčič

Foto: T. Miljavec


Foto: T. Miljavec

Foto: L. Petrovčič              

                                                    

Foto: L. Petrovčič