Select Page

Na POŠ Kostanjevica na Krasu je bil četrtek, 6. 10. 2022, prav poseben dan, saj smo ga zjutraj preživeli skupaj z gasilci PGD Kostanjevica na Krasu.

Naše skupno druženje se je pričelo s požarno vajo ob 8.30. V manj kot dveh minutah smo učenci skupaj z učiteljicami hitro zapustili šolo po najkrajši možni poti in se varno zbrali na šolskem dvorišču, na našem zbirnem mestu v primeru požara. Slišali smo tudi zvok sirene. Po predhodnem dogovoru z gasilcem sta dve učenki ostali v pritličju šole. Gasilci so z gasilskim vozilom prispeli na šolsko dvorišče v 5 minutah ter pričeli z reševanjem. Pozorno smo jih opazovali pri njihovem delu in bili vsi zadovoljni, ko so iz šole na nosilih prinesli pogrešano učenko, ena pa je nepoškodovana prišla peš.

Po uspešni požarni vaji je sledil prikaz gasilskega vozila in pripomočkov za gašenje, učenci so lahko tudi špricali z gasilsko cevjo. Sledila je skupna analiza požarne vaje, pospravilo opreme in skupna gasilska fotografija. V zahvalo in v spomin smo jim podarili likovni deli dveh učenk naše šole.

Posebna zahvala gre vsem gasilcem PGD Kostanjevica na Krasu, predvsem g. Alešu in g. Eriku.

HVALA, ker ste vedno z nami!

Učenci in učiteljice POŠ Kostanjevica na Krasu