Select Page

Spoštovani,

obveščam vas, da bodo učenci 6. – 9. razreda v torek, 15. 11. 2022 imeli kulturni dan. Odšli bomo v Ljubljano, kjer si bomo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma ogledali koncert Simfonične matineje z naslovom Glasbene reke. Koncert traja 60 minut, po koncu bodo učenci pomalicali nato pa bodo imeli po razredih še naslednje delavnice:

  • 6. razred: Arheologija pa te fore (Narodni muzej Slovenije)
  • 7. razred: Rimske zgodbe s stičišča svetov (Narodni muzej Slovenije)
  • 8. razred: Ljubljana. Zgodovina. Mesto. (Mestni muzej Ljubljana)
  • 9. razred: Slovenci v 20. stoletju (Muzej novejše zgodovine)

Ker se koncert v Cankarjevem domu prične ob 9.30, bo start avtobusov iz parkirišča pred občino ob 7.00. Starše lepo prosim, da svoje otroke sami pripeljete do občinskega parkirišča najkasneje ob 6.50. Malico bodo učenci dobili v šoli, v kolikor kdo želi pa si lahko s seboj prinese dodaten sendvič. Kosilo za učence ni organizirano, šolsko kosilo je že odjavljeno.

Na ekskurziji učenci upoštevajo navodila učiteljev spremljevalcev, Pravila in Hišni red OŠ Miren, pravila posameznih ustanov ter bonton na prireditvah, katerega smo v tem tednu skupaj predelali pri urah GUM (v priponki).

Po koncu delavnic (predvidoma med 13.00 in 13.30) se bodo učenci z avtobusom odpeljali domov, predviden prihod v Miren je do 15. ure. Učenci vozači s Krasa gredo na avtobus, ostale prosim, da pridete iskat starši oz. gredo domov peš. Učenci, ki bodo ta dan pisali tekmovanje iz geografije pa gredo po prihodu v Miren v šolo, odpišejo tekmovanje (90 minut), nato pa jih pridete starši iskat.

V primeru kakršnih koli vprašanj, pišite.

Lep pozdrav

Minka Markič, učiteljica GUM

Dodatno: Bonton na prireditvah