Select Page

V nedeljo, 13. novembra obeležujemo mednarodni dan prijaznosti. Na ta dan skušajo države po svetu z deljenjem rumenih rož poudariti potrebo po preprostih dejanjih, s katerimi lahko polepšamo življenje drug drugemu.

V Sloveniji je uradni ambasador prvega organiziranega dneva prijaznosti društvo Humanitarček, ki od junija 2016 po Sloveniji aktivno širi projekt Naključna prijaznost. Del tega projekta so kamenčki prijaznosti. Njihov namen je spomniti in spodbuditi ljudi, da lahko z malimi dejanji polepšamo svet ljudem okrog sebe.

Tudi na Osnovni šoli Miren verjamemo, da majhna dejanja prijaznosti bogatijo naša življenja. V sklopu podaljšanega bivanja smo z učenci prvega in drugega razreda barvali kamenčke in na nekatere napisali lepe misli. Barvanja so se učenci lotili z veliko dobre volje in mislijo na tistega, ki bo kamenček prejel. Učenci so pisane kamenčke podarili zaposlenim na šoli, svojim najbližjim in okoliškim gasilcem, ki so letos gasili požar na Krasu. Tako so jim poskušali narisati nasmeh na obraz in polepšati dan.

In še nekaj idej s katerimi lahko nekomu polepšate dan:

  • napišite prijazno misel in jo nekomu pustite za vetrobranskim steklom,
  • pohvalite prve tri ljudi s katerimi govorite,
  • pomagajte sosedu nesti vrečke,
  • objemite nekoga, ki vam veliko pomeni,
  • ponudite pomoč nekomu, ki je v težavah…

                                                                                 Melissa Bajt Vodopivec in Monika Mozetič Rolih