Select Page

Po dveh letih je prišel čas, ko so se učenci od prvega do petega razreda ponovno prepustili čarobnemu dotiku pravljic.

Čeprav je bolezen zdesetkala naše vrste, smo se kljub vsemu 15. 12. 2022 ponovno združili in z veseljem prepustili mehkobi teme, ki so jo razsvetljevale lučke učencev. Lučke so učenci naredili pri pouku ali že narejene prinesli v šolo.

Z učenci smo se ob 17.45 zbrali v učilnicah. Z navdušenjem so pokukali v torbe, ki so jih prinesli s seboj. Iz njih so poskakale plišaste igračke, mehke blazine in tople odeje.

Kar hitro je prišel čas, ko smo se umirili in prižgali lučke. Ker nam vreme ni bilo naklonjeno, smo se s prižganimi lučkami sprehodili po zatemnjeni šoli do avle.

Vzdih, ki je spontano prišel iz otroških grl: »O, UAU,« je poplačal trud učiteljic, ki so poskrbele za čarobno okrašeno avlo.

Vsak si je poiskal kotiček na blazini, k sebi stisnil najljubšo igračo, se pokril, preveril, ali mu je udobno, in zaprl oči.

Skozi avlo je zaplaval nežen glas učiteljic, ki so s preudarnim izborom božično novoletnih pravljic izpostavile vrednote, ki zaznamujejo ta čas.

Učenci so vedeli, da jih po branju pravljic čaka še nekaj dišečega in slastnega. Na mizi so jih čakali piškoti, iz skodelic pa se je širil vonj pravega božičnega čaja. Posedli so se v krog in si nazdravili.

Kar prehitro je prišel čas slovesa. Obljubili smo si, da se drugo leto ponovno srečamo na istem mestu, pozabimo na skrbi in prisluhnemo čarovniji… Nekoč, pred davnimi časi, so živele pravljice…

Zapisala: Laura Čermelj